Acasa Istoria lumii 7 locuri inos...

7 locuri inospitaliere de pe Terra

7 locuri inospitaliere de pe Terra, acele locuri pe care nu am dori sa le exploram. Fie ca sunt in taramurile inghetate ale Antarcticii, in caldura Africii, la mari altitudini sau sunt poluate, aceste zone par a nu avea nimic in comun cu minunatia creata de Mama Natura pe Pamant.

Depresiunea Afar, Africa

Depresiunea Afar este unul dintre locurile cele mai inospitaliere de pe Terra. Zona este afectata de caldura si seceta, cu valori ale precipitatiilor cuprinse intre 100-200 de milimetri. Depresiunea Afar este compusa din Desertul Danakil, numit de National Geographic ”cel mai crud loc de pe Pamant”, Lacul Assal-cel mai jos punct din Africa.

- Publicitate -

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra: Depresiunea Afar. Sursa foto: Wikipedia.org

Dallol este parte a depresiunii si este cel mai fierbinte loc de pe glob, pe tot parcursul anului, cu un record la umbra de 64,4 grade Celsius. Aici temperaturile sunt cuprinse intre 25 si 48 de grade Celsius. 1200 de kilometri din Depresiunea Afar sunt acoperiti de sare, iar acest mineral asigura traiul populatiei Afar care traieste in Desertul Danakil.

7 locuri inospitaliere de pe Terra: Orasul Rinconada, Peru

In Anzii Peruvieni viata este aspra, la altitudini ametitoare, cu ierni grele si resurse greu de obtinut. Orasul Rinconada din Peru se afla la cea mai mare altitudine, 5130 de metri deasupra marii, ceea ce il face cea mai inalta asezare umana din lume. Asezata langa o mina de aur, localnicii sunt buni mestesugari si realizeaza bijuterii manual. De altfel si in India exista un sat la inaltime, Kungi a fost ridicat la 5.219 metri, recunoastere neoficiala.

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra: Orasul Rinconada. Sursa foto: Wikipedia.org

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni este format din lacuri preistorice care au secat si au lasat in urma lor un start gros de sare, pe o suprafata de 10.582 de kilometri patrati. Pana la 70% din rezervele de litiu se gasesc in marea dea sare din Bolivia. Numai in luna noiembrie, dupa ploi, pasarile flamingo ajung aici sa se hraneasca cu alge rosii. De asemenea, localnicii supravietuisc zi de zi cu sarea stransa de pe oglinda imensa.

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra: Salar de Uyuni. Sursa foto: Wikipedia.org

7 locuri inospitaliere de pe Terra: Golful Commonwealth, Antarctica

Cel mai maturat loc de vant de pe Terra este Golful Commonwealth. Situat in Antarctica, acest loc neprimitor a fost descoperit in anul 1912 de catre expeditia condusa de Douglas Mawson de la Capul Denison. A fost inclus in Guinness Book of World Records ca fiind locul cu cele mai mari rafale de vant, de peste 240 de kilometri pe ora. In ciuda conditiilor neprielnice, pe coasta Golfului Commonwealth traiesc pasarea furtunii, pinguinii imparat si pinguinii Adelie.

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra: Golful Commonwealth. Sursa foto: Wikipedia.org

Alert, Canada

Mica asezare din Canada se afla la mai putin de 1.000 de kilometri de Polul Nord si este considerata ”cea mai nordica zona locuita permanent din lume”. Conditiile de trai sunt extreme, furtunile si temperaturile de inghet au ”atras’ in aceasta zona doar oamenii de stiinta si armata canadiana. Cea mai apropiata localitate se afla la 2.500 de kilometri.

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra. Sursa foto: orangesmile.com

7 locuri inospitaliere de pe Terra: Norilsk, Rusia

In Norilsk vegetatia nu exista pe o suprafata de 48 de kilometri din cauza poluarii excesive. Orasul rusesc are ca drept de activitate extragerea si topirea de nichel si producerea de 1% din emisia globala de dioxid sulfuros. In cel mai nordic oras din Siberia traiesc zilnic peste 175 de mii de oameni.

7 locuri inospitaliere de pe Terra
7 locuri inospitaliere de pe Terra. Sursa foto: imgur.com

Insula Vozrozhdeniya, Kazakstan/Uzbekistan

Insula este situata in Marea Aral, o zona complet secata si anbandonata, un cimitir al navelor sovietice. In urma marelui dezastru ecologic din lume, secarea Marii Aral, au ramas aici doar scheletele unor vase. In aceasta zona sovieticii au construit un laborator de arme biologice, in care au testat cei mai periculosi agenti patogeni, precum antraxul.

7 locuri inospitaliere de pe Terra: Insula Vozrozhdeniya. Sursa foto: zerohedge.com
7 locuri inospitaliere de pe Terra: Insula Vozrozhdeniya. Sursa foto: zerohedge.com

- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...