Ahmanson este una dintre cele mai influente companii de teatru non-profit din America, care, timp de mai bine de 50 de ani reuseste sa aiba cel mai lung sezon de reprezentatii. Pe scena Teatrului Ahmanson au urcat mari stele ale Hollywood-ului printre care Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Jack Lemmon, Ingrid Bergman, Charlton Heston, Angela Lansbury și Peter Ustinov. Teatrul face parte din Centrul de Arte Performante din Los Angeles, care gazduieste Pavilionul Dorothy Chandler, Forumul Mark Taper, Teatrul Roy și Edna Disney / CalArts și Sala de Concerte Walt Disney. In fiecare an acest centru cultural aduna peste 1,3 milioane de spectatori.

Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America
Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America. Sursa foto: Wikipedia.org

Teatrul Ahmanson – simbol al unei natiuni

Teatrul Ahmanson si-a deschis usile pe 12 aprilir 1967 si de atunci a pus in scena drame, musical-uri, comedii, premiere mondiale. Sub bagheta artistica a lui Robert Fryer, intre 1971-1989, pe scena teatrului au urcat actori celebri: Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Jack Lemmon, Ingrid Bergman, Charlton Heston, Angela Lansbury și Peter Ustinov.

Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America
Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America: program inaugural. Sursa foto: Wikipedia.org

Una dintre piesele care a rezistat timp de 4 ani, Fantoma de la Opera, a avut reprezentatii sub conducerea directorului artistic Gordon Davidson.

Un alt director care a trimis musical-uri direct pe Broadway este Michael Ritchie. Printre cele mai cunoscute: The Drowsy Chaperone (13 nominalizari la premiile Tony), Dumnezeu al Carnagiului, Mary Poppins și Jersey Boys.

Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America
Ahmanson. Teatrul care are cel mai lung sezon de reprezentatii din America. Sursa foto: rfma.com

Teatrul Ahmanson din Los Angeles are cea mai mare baza de abonamente cu o vanzare record a biletelor. Sezonul reprezentatiilor incepe in toamna si se incheie de abia la sfarsitul verii anului urmator.

Teatrul Kirk Douglas

In anul 2004, Group Theatre deschide Teatrul Kirk Douglas din Culver City, intr-o casa din 1940, care poate gazdui pana la 317 spectatori. Teatrul nou infiintat a avut trei piese care au ajuns pe Broadway.