fbpx
Acasa Istoria lumii ASGARDIA, pri...

ASGARDIA, prima natiune spatiala a Terrei

Asgardia-1”, prima natiune spatiala a Terrei a fost, oficial, lansata. Spunem lansata, deoarece pe data de 12 noiembrie 2017, o racheta a companiei americane Orbital Science a decolat de la Centrul Wallops, de pe coasta din Virginia.

Lansarea a fost certificatul de nastere al Asgardiei, ”prima natiune a spatiului”. Noul teritoriu a fost deja ocupat de 156.933 de cetateni, din care 875 de romani printre care si cosmonautul Dumitru Prunariu.

- Publicitate -

Asgardia. Sursa foto: asgardia.space
Asgardia. Sursa foto: asgardia.space

Lansarea satelitului Asgardia-1

Natiunea spatiala virtuala a fost fondata, in toamna anului trecut, de catre cercetatorul rus Igor Ashurbeyli. De abia anul acesta, pe 12 noiembrie, s-a reusit lansarea satelitului Asgardia-1, fiind si ziua de nastere a ”primei natiuni spatiale virtuale”.

Dr. Igor Ashurbeyli la o conferinta de presa in Hong Kong. Sursa foto: room.eu.com
Dr. Igor Ashurbeyli la o conferinta de presa in Hong Kong. Sursa foto: room.eu.com

Inventatorul Asgardiei descrie proiectul ca fiind ”unul global, unificator si umanitar”, dorind chiar aderarea natiunii la ONU.

Cetatenii Asgardiei

Noul teritoriu a fost deja ocupat de 156.933 de cetateni, din care 875 de romani, printre care si cosmonautul Dumitru Prunariu.

Cei mai numerosi cetateni ai Asgardiei sunt americanii cu un numar de 21.829, urmati de turci cu 18.189 de membri si pe locul 3 se afla chinezii, cu o populatie de 13.723.

Printre tarile participante la acest proiect se mai afla si: Marea Britanie, Indonesia, Italia, India, Brazilia, Rusia, Franta, Japonia, Emiratele Arabe, Suedia, Austria, Croatia, Portugalia, Ungaria, etc.

De fapt, acest teritoriu spatial este doar un hard disk transportat de satelit, ce contine Constitutia Asgardiana, simbolurile noii natiuni- drapelul si valuta solarul, precum si cele 156.933 de mesaje ale cetatenilor asgardieni.

Asgardia. Sursa foto: asgardia.space
Asgardia. Sursa foto: asgardia.space

Potrivit echipei din spatele proiectului, cetatenii au posibilitatea sa stocheze date pe satelitul lor in mod gratuit, fara a se supune legilor pamantesti.

Potrivit site-ului oficial cei interesati pot aplica pentru a fi cetateni ai Asgardiei cu o singura conditie, aceea de a respecta Constitutia acestui teritoriu din spatiu.

Mesajele stocate pe satelitul Asgardia-1

Mesajele celor 156.933 de cetateni nu au fost citite, ele vor pluti in spatiu, la 400 de kilometri distanta de Pamant. Satelitul ce poarta aceste mesaje va umbla prin spatiu timp de un an si jumatate cu steagul arborat, inaintea de a se dezintegra. Este un mod de a transmite mesajele noastre catre Univers. 

„Acestea sunt zile istorice. Numele si datele noastre vor ramane pentru totdeauna in memoria noii umanitati spatiale, deoarece vor fi reinstalate pe fiecare satelit Asgardia urmator, vor ajunge pe Luna si oriunde in Univers… Primii 100.000 de oameni care au devenit asgardieni pot trimite pana la 500KB fiecarui Asgardia-1, urmatorii 400.000 de asgardieni pot trimite pana la 200KB, urmatorii cetateni, pana intr-un milion, pot trimite pana la 100KB fiecare, dupa care se va inchide gratuit spatiul de stocare”, a declarat Igor Ashurbeyli, om de stiinta rus si sef al natiunii, la o conferinta de presa sustinuta la Hong Kong.

- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...