ASGARDIA, prima natiune spatiala a Terrei

1026
Proiect natiune spatiala Asgardia. Sursa foto: https://twitter.com/AsgardiaSpace
Proiect natiune spatiala Asgardia. Sursa foto: https://twitter.com/AsgardiaSpace

Asgardia-1”, prima natiune spatiala a Terrei a fost, oficial, lansata. Spunem lansata, deoarece pe data de 12 noiembrie 2017, o racheta a companiei americane Orbital Science a decolat de la Centrul Wallops, de pe coasta din Virginia.

Lansarea a fost certificatul de nastere al Asgardiei, ”prima natiune a spatiului”. Noul teritoriu a fost deja ocupat de 156.933 de cetateni, din care 875 de romani printre care si cosmonautul Dumitru Prunariu.

Asgardia. Sursa foto: asgardia.space
Asgardia. Sursa foto: asgardia.space

Lansarea satelitului Asgardia-1

Natiunea spatiala virtuala a fost fondata, in toamna anului trecut, de catre cercetatorul rus Igor Ashurbeyli. De abia anul acesta, pe 12 noiembrie, s-a reusit lansarea satelitului Asgardia-1, fiind si ziua de nastere a ”primei natiuni spatiale virtuale”.

Dr. Igor Ashurbeyli la o conferinta de presa in Hong Kong. Sursa foto: room.eu.com
Dr. Igor Ashurbeyli la o conferinta de presa in Hong Kong. Sursa foto: room.eu.com

Inventatorul Asgardiei descrie proiectul ca fiind ”unul global, unificator si umanitar”, dorind chiar aderarea natiunii la ONU.

Cetatenii Asgardiei

Noul teritoriu a fost deja ocupat de 156.933 de cetateni, din care 875 de romani, printre care si cosmonautul Dumitru Prunariu.

Cei mai numerosi cetateni ai Asgardiei sunt americanii cu un numar de 21.829, urmati de turci cu 18.189 de membri si pe locul 3 se afla chinezii, cu o populatie de 13.723.

Printre tarile participante la acest proiect se mai afla si: Marea Britanie, Indonesia, Italia, India, Brazilia, Rusia, Franta, Japonia, Emiratele Arabe, Suedia, Austria, Croatia, Portugalia, Ungaria, etc.

De fapt, acest teritoriu spatial este doar un hard disk transportat de satelit, ce contine Constitutia Asgardiana, simbolurile noii natiuni- drapelul si valuta solarul, precum si cele 156.933 de mesaje ale cetatenilor asgardieni.

Asgardia. Sursa foto: asgardia.space
Asgardia. Sursa foto: asgardia.space

Potrivit echipei din spatele proiectului, cetatenii au posibilitatea sa stocheze date pe satelitul lor in mod gratuit, fara a se supune legilor pamantesti.

Potrivit site-ului oficial cei interesati pot aplica pentru a fi cetateni ai Asgardiei cu o singura conditie, aceea de a respecta Constitutia acestui teritoriu din spatiu.

Mesajele stocate pe satelitul Asgardia-1

Mesajele celor 156.933 de cetateni nu au fost citite, ele vor pluti in spatiu, la 400 de kilometri distanta de Pamant. Satelitul ce poarta aceste mesaje va umbla prin spatiu timp de un an si jumatate cu steagul arborat, inaintea de a se dezintegra. Este un mod de a transmite mesajele noastre catre Univers. 

„Acestea sunt zile istorice. Numele si datele noastre vor ramane pentru totdeauna in memoria noii umanitati spatiale, deoarece vor fi reinstalate pe fiecare satelit Asgardia urmator, vor ajunge pe Luna si oriunde in Univers… Primii 100.000 de oameni care au devenit asgardieni pot trimite pana la 500KB fiecarui Asgardia-1, urmatorii 400.000 de asgardieni pot trimite pana la 200KB, urmatorii cetateni, pana intr-un milion, pot trimite pana la 100KB fiecare, dupa care se va inchide gratuit spatiul de stocare”, a declarat Igor Ashurbeyli, om de stiinta rus si sef al natiunii, la o conferinta de presa sustinuta la Hong Kong.