"Oua de Paste" pentru Hitler 1945
„Oua de Paste” pentru Hitler 1945

In Duminica Pastelui 1945, doi soldati afro americani, sergentul William E. Thomas si fruntasul Joseph Jackson, au pregatit un cadou special cu „Ouă de Paste” pentru Adolf Hitler și armata germana. In al doilea razboi mondial, astfel de mesaje inscriptionate pe obuzele de artilerie, a fost modul in care soldatii de artilerie puteau sa-si exprime antipatia, intr-un mod comic, fata de inamic.

Partea trista, desigur, este ca ei luptau pentru o tara care a fost discriminatorie impotriva lor. Acum, in timp ce SUA nu a tratat afro-americani aproape la fel de rau precum trata Hitler evreii, acesti tineri au fost dispusi sa moara pentru tara lor, chiar daca o bucata mare din aceasta a fost complet construita impotriva lor. Este un pic ironic ca SUA l-a invins pe Hitler cu o armata segregata.

Armata Statelor Unite a fost segregata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar atitudinea fată de afro-americani in uniforma a fost in curs de schimbare in mintea unor generali, inclusiv a lui Eisenhower si Bradley. La parade, slujbele bisericesti, in transport si cantine cursele au fost ținute separat. Soldatii negrii nu erau de multe ori lasati să lupte. Ei au trebuit sa conduca camioanele si sa livreze provizii catre orase dupa ce aliatii le-au eliberat. In mod ciudat, acest lucru sa incheiat cu o apreciere mult mai mare a locuitorilor oraselor pentru negri decat albi, deoarece acestia le-au oferit provizii precum: mancare, incaltaminte, etc.

Soldat din Divizia 12 Blindate SUA cu prizonierii de razboi germani aprilie 1945
Soldat din Divizia 12 Blindate (SUA) cu prizonierii de razboi germani aprilie 1945

Dupa cum s-ar astepta, ei se luptau cu razboiul in sine si modul in care colegii lor soldati ii tratau. Cu toate acestea, cand au plecat in Germania, ei au fost acceptati mai mult acolo decat in America. Au existat o multime de imagini cu ei dansand si petrecand cu fetele germane de culoare alba. Unii au scris scrisori care descriu tratamentul lor de catre germani mult mai bun decat modul in care oamenii ii tratau in America. Unii chiar au scris despre modul in care doreau ca Hitler sa castige razboiul. Ei au descoperit ca este greu sa se intoarca dupa ce au dat de gustul egalitatii.

Din cauza segregarii și reducerea majoritatii soldatilor negri la roluri non-combatante, acestia au constituit mult sub 1% din decesele militare americane in timpul razboiului. Dar chiar si asa, in razboi unitatile negre erau foarte decorate. In plus fata de curajul real, ofiterii de comanda din SUA, deseori, puneau aceste unitati de „consum” in zone mai periculoase. Ofiterilor rasisti nu le pasa daca traiau sau mureau. In 1948, segregarea militara s-a incheiat prin ordinul presedintelui Truman. In Coreea, a fost primul razboi in care afro americanii au luptat in aceleasi unitati asa cum faceau si albii.

Alte poze cu mesaje comice din cel de-al doilea razboi mondial: