Cei mai cunoscuti criminali din toate timpurile. Faptele lor intrec orice imaginatie

Figuri emblematice ramase in memoria colectiva

621
Jim Jones. Sursa foto: wikipedia

Raman in istorie pentru faptele lor si pot fi oricand subiectul unor ecranizari de succes, presei sau potriviti pentru documentare, ori ca subiect de studiu al psihologilor, psihiatrilor.

Am intocmit o lista cu figuri emblematice ale unor conducatori sangerosi, ramasi in memoria colectiva.

Mao Zedong

Mao Zedong, figura controversata pana in zilele noastre, s-a nascut in China pe data de 26 decembrie. In urma campaniilor sale politice, din 1949 pana la moartea sa in 1976, cunoscute sub numele de Marsul cel Lung, Marele Salt Inainte, Revolutia Culturala, si-au pierdut viata intre 40-70 de milioane de oameni.

Mao Zedong. Sursa foto: military-history.org

Lider al Partidului Comunist Chinez s-a proclamat seful de facto al Republicii Populare Chineze.

Adolf Hitler

A ramas in istorie ca fiind Führer-ului. Ura profunda fata de evrei a dominat intreaga sa activitate politica. Programul de exterminare al evreilor, condus de Hitler si cunoscut astazi drept Holocaust, a dus la sfarsitul tragic a 6 milioane de oameni.

Adolf Hitler. Sursa foto: wikipedia

Revista americana Time l-a declarat pe Hitler ”omul anului” 1938. Initiatorul platformei program a nazismului, prezentata in cartea autobiografica Mein Kamf, considera evreii drept „un cancer ce roade trupul Germaniei”, dupa cum sugereaza urmatorul pasaj din carte:

Alterarea sângelui și deteriorarea rasei reprezintă singurele cauze care explică declinul civilizațiilor străvechi; niciodată războiul nu a ruinat națiunile, ci pierderea puterii lor de rezistență – caracteristica exclusivă a sângelui raselor pure. În această lume, oricine nu este de origine sănătoasă poate fi considerat pleavă”. – Adolf Hitler „Mein Kampf”

Vlad Tepes

Vlad Tepes a fost domnitorul Tarii Romanesti in perioada 1956-1962 si in anii 1448 si 1476. Precum tatal sau Vlad Dracul, Tepes a fost initiat in Ordinul Dragonului din Nurenberg, societate militaro-religioasă.

Vlad Tepes. Sursa foto: wikipedia

Supus al Imperiului Otoman (pentru a putea domni in Tara Romaneasca), Vlad Tepes refuza cererea lui Mahomed al 2-lea, aceea de a-i trimite soldati si de a plati tributul. Ca raspuns, sultanul trimite 10 mii de soldati pentru a-l da jos de la domnie, dar Tepes reuseste, printr-un atac surpriza, sa traga in teapa oastea turca.

Jack Spintecatorul

Jack Spintecatorul este un criminal din Anglia anului 1888. Numele nu este unul real, acesta fiind preluat dintr-o scrisoare ce continea aceasta semnatura. Destinatarul era Agentia Centrala de Stiri din Londra.

Jack Spintecatorul. Sursa foto: wikipedia

Jack isi strangula victimele, in special femei, si le scotea organele. Rapoartele Politiei Metropolitane au dezvaluit ca asa numitele ”crime din Whitechapel”, au fost in numar de unsprezece, desfășurate in perioada 1888-1891.

Osama Bin Laden

Osama Bin Laden a fost conducatorul organizatiei „Al Qaeda”. Impreuna cu jihadistii, Bin Laden a desfasurat atacuri in Algeria, Afganistan si Egipt. Ramane in istoria recenta ca fiind raspunzatorul atacurilor teroriste de la 1 septembrie 2001. Acum 16 ani, 2 avione comerciale erau detonate in turnurile gemene ale SUA, World Trade Center din New York, cel de-al treilea a avut ca tinta Pentagonul şi al patrulea s-a prabusit in statul Pennsylvania, pe un camp.

Osama Bin Laden (dreapta). Sursa foto: wikipedia
Osama Bin Laden (dreapta). Sursa foto: wikipedia

In urma actiunilor sale au murit aproximativ 3 mii de persoane. In anul 2011 armata SUA l-a capturat si l-a ucis.

Attila Hunul

Attila Hunul a fost unul dintre cei mai de temut conducatori. In unele scrieri bisericesti, capetenia hunilor este supranumita biciul lui Dumnezeu. In timpul domniei sale a jefuit in Balcani, a incercat sa cucereasca Galia Romana (Franta)- invins in batalia de pe Campiile Catalaunice, a devastat provinciile nordice ale Italiei, dar fara sa ocupe Roma.

Attila Hunul. Sursa foto: wikipedia

Jim Jones

Jim Jones a fost liderul si initiatorul sectei Templul Popoarelor (People Temple), infiintata in 1955. Este cunoscut pentru organizarea unei crime in masa la data de 18 noiembrie 1978 cand au murit 909 persoane.

Jim Jones. Sursa foto: wikipedia