Cele 5 fete ale Regelui Mihai si Reginei Ana. Lucruri cunoscute sau mai putin cunoscute despre membrii Familiei Regale din Romania. Cine sunt domniile lor, ce ocupatie au, unde traiesc si daca isi pastreaza titlul regal, aflati in cele ce urmeaza.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei

Prima nascuta a familiei regale romane, Principesa Margareta s-a nascut pe 26 martie 1949, la Lausanne. Fiind descendenta a Familiei Regale a Marii Britanii, Principesa Margareta a cunoscut-o pe Regina Elisabeta a II-a la varsta de 3 ani, la Castelul Balmoral. Partenerii de joaca de la acea vreme, fiind nimeni altii decat Printul Charles si Printesa Anne.

Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum
Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum: Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Custodele Coroanei. Sursa foto: familiaregala.ro

In anul 1990, a infiintat, alaturi de tatal sau, Regele Mihai I, Fundatia Principesa Margareta, care sprijina batranii si copiii. 7 ani mai tarziu, a fost abrogata Legea Salica, iar principesa a fost numita succesoarea Casei Regale. Principesa s-a casatorit cu actorul Radu Duda, in anul 1996, la Lausanne, ca in 2007 sa primeasca titulatura de ASR Principe al Romaniei.

Cele 5 fete ale regelui Mihai: Altesa Sa Regala Principesa Elena

Principesa Elena s-a nascut ca cea de-a doua fiica a Majestatii Sale Regele Mihai I. Anii copilariei i-a petrecut in Anglia, la fel ca si surorile sale. In adolescenta a calatorit 19 luni, in Asia de Sud-Est, cu grupul coral din care facea parte. Asa a ajuns sa fie pasionata de locuri, oameni si culturi din diferite colturi ale lumii. Principesa are doi copii cu primul sot, medicul Leslie Medforth-Mills, fostul Principe Nicolae si pe Elisabeta Karina.

Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acumCele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum
:Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum: Alteta Sa Regala Principesa Elena. Sursa foto: familiaregala.ro

Fiul sau, a primit in anul 2010 titlul de Alteta Regala, dar i-a fost retras in anul 2015. De-a lungul viatii, principesa s-a dedicat actiunilor caritabile si inca o mai face, chiar si alaturi de sora sa, Principesa Margareta.

In prezent, locuieste in Anglia, alaturi de cel de-al doilea sot, cu care s-a casatorit in anul 1998, Excelenta Sa Alexander Phillips Nixon.

Irina Walker

Este cea de-a treia fiica a Regelui Mihai I si a Reginei Ana. Dintre toate cele 5 fiice a cuplului regal, Irina Walker are o viata controversata. Dupa acuzatiile care i-au fost aduse in statul Oregon din America, acelea de a fi organizat concursuri cu pasari, aceasta a fost exclusa din Casa Regala si i s-a retras titlul de Principesa a Romaniei. De asemenea, si descendentii sai au fost exclusi de la succesiunea la tronul tarii.

Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum
Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum: Irina Walker. Sursa foto: familiaregala.ro

In urma casatoriei sale cu John Kreuger, au rezultat doi copii, Michael si Angelica. Insa, Irina nu a fost fiica rebela mereu. A iubit caii de cand era un copil, iar in anul 1973, principesa a avut grija de caii pur-sange din Alberta, Canada, unde s-a perfectionat in administrarea fermelor.

Cele 5 fete ale regelui Mihai: Altesa Sa Regala Principesa Sofia

Principesa Sofia s-a nascut la Atena, in anul 1957 si este cea de-a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. A urmat cursurile unor scoli de prestigiu din Elvetia, Marea Britanie si America. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca a urmat si cursuri de Arte Frumoase, reusind sa expuna, cu succes, cateva lucrari de arta. Este vicepresedintele Fundatiei Principesa Margareta, reusind sa promoveze activitatile acesteia pe plan international. Principesa are o fiica, Elisabeta-Maria Biarneix, cu care locuieste in Franta.

Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum
Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum: Principesa Sofia. Sursa foto: familiaregala.ro

Altesa Sa Regala Principesa Maria

Principesa Maria este cea mai mica dintre surori, iar nasa sa de botez a fost Principesa Mostenitoare Margareta. S-a nascut in exil, la Copenhaga, pe 13 iulie 1964, in absenta tatalui sau, care se afla la New York. Cei mai multi ani i-a petrecut in America, unde a urmat cursuri de puericultura care o vor ajuta sa lucreze cu cei mici. A lucrat si in domeniul relatiilor publice, dar si in consultanta privata. In anul 2015 s-a mutat definitiv in Romania si reprezinta Casa Regala la diverse evenimente.

Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum
Cele 5 fete ale regelui Mihai. Cum au trait si ce fac ele acum: Alteta Sa Regala Principesa Maria. Sursa foto: familiaregala.ro