Furtuna Razboiului. O noua istorie a celui de-al Doilea Razboi Mondial

Istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial.

6339

„Furtuna Razboiului. O noua istorie a celui de-al Doilea Razboi Mondial” este o carte scrisa de Andrew Roberts ce prezinta evenimentele din timpul celui de-al doilea razboi mondial de la inceputul pana la sfarsitul acestuia.

Este o carte captivanta cu foarte multe detalii si o buna acuratete a evenimentelor petrecute intre anii 1939 – 1945.

Va recomand sa cititi aceasta carte in primul rand pentru a intelege sirul (etapele) evenimentelor petrecute in acea perioada.

DESCRIEREA CARTII

Scrisa de cel pe care The Economist l-a numit „cel mai stralucit istoric militar britanic”, Furtuna razboiului este o istorie magistrala, bazata pe o conceptie noua asupra motivelor care au dus la infrangerea germanilor si a japonezilor. Teza lui Roberts este ca nu neaparat Aliatii au castigat, ci mai degraba Hitler a pierdut razboiul din cauza unor decizii strategice gresite si, mai ales, din cauza nerenuntarii la ideologia nazista. Perfecta pentru cititorii care doresc o perspectiva noua asupra luptelor si campaniilor decisive, de la Dunkerque la Ziua Z, Furtuna razboiului este o examinare puternica si solid documentata a cauzelor si a consecintelor marii conflagratii.

Al Doilea Razboi Mondial a durat 2 174 de zile, a costat 1,5 trilioane de dolari si in el si-au pierdut viata 50 de milioane de oameni. Cu greu ne mai putem imagina astazi, la peste 70 de ani de la incheierea conflictului, dimensiunile lui.

Detalii suplimentare

Titlu: Furtuna Razboiului. O noua istorie a celui de-al Doilea Razboi Mondial

Autor: Andrew Roberts

Editura: Litera

Anul aparitiei: 2013

Limba: Romana

Traducere: Florin Sia

Numar pagini: 950