Hitler asa cum l-am cunoscut. Insemnarile fotografului personal al lui Hitler

Amintirile fotografului Heinrich Hoffmann alaturi de Adolf Hitler.

5980

„Hitler asa cum l-am cunoscut” este o carte extrem de interesanta ce prezinta perioada lui Heinrich Hoffmann petrecuta ca fotograf si ca prieten al lui Adolf Hitler.

Recomand citirea acestei carti, ea oferind cititorului o alta viziune asupra vietii dictatorului Germaniei Adolf Hitler vazuta din perspectiva fotografului personal al acestuia, dar si a perioadei dinaintea celui de-al doilea razboi mondial.

DESCRIEREA CARTII

Din 1922, cand o agentie americana de stiri i-a solicitat lui Heinrich Hoffmann o fotografie a lui Adolf Hitler – foarte putin cunoscut la momentul respectiv -, acesta a avut un rol important in viata fotografului din München. Imediat dupa prima intalnire dintre cei doi, Hoffmann a devenit fotograful sau personal si l-a insotit in calatoriile cu scop propagandistic, la intruniri si congrese. Prin intermediul lui, Führerul a cunoscut-o pe Eva Braun.

Dupa ce Hitler a preluat puterea, in 1933, Hoffman a fost prezent la intalnirile lui cu diversi sefi de stat, ca si la alte evenimente. El i-a fotografiat pe toti cei care l-au vizitat pe Hitler la Cancelaria Reichului sau la resedinta Berghof.

In insemnarile sale, Heinrich Hoffmann prezinta inceputurile Partidului Nazist, dar si persoanele si institutiile care detineau puterea in cel de-al Treilea Reich. Deoarece a fost prieten cu Hitler, autorul ne introduce si in viata privata a Führerului. El infatiseaza un om ale carui stari sufletesti nu au fost intotdeauna cunoscute de mase, dar nici de cei din anturajul sau, fie ca erau politicieni sau militari.

Heinrich Hoffmann (12 septembrie 1885, Furth – 11 decembrie 1957, Munchen) a fost fotograful personal al lui Adolf Hitler. Pentru aproape un sfert de secol, din anii 1920 si pana in 1945, Führerul si Hoffmann au fost prieteni apropiati.

DETALII SUPLIMENTARE

Titlu: Hitler asa cum l-am cunoscut – insemnarile fotografului personal al lui Hitler

Autor: Heinrich Hoffmann

Editura: Corint

Anul aparitiei: 2013

Limba: Romana

Traducere: Roland Schenn

Numar pagini: 240