fbpx
Acasa Istoria lumii Nostradamus. ...

Nostradamus. Profetiile celebrului medic la limita dintre adevar si fantezie

Profetiile lui Nostradamus au creat mari controverse in istorie. Previziunile celebrului medic au fost considerate de unii pure coincidente, iar tabara cealalta a crezut in aceste dovezi supranaturale.

Aceste profetii au fost adunate in lucrarea ”Les Propheties”, editata in anul 1555. Lucrarea  i-a adus celebritatea lui Nostradamus, in special la Curtea Regala a Frantei. Prevestirile sale, legate de marile evenimente ale lumii, au fost realizate sub forma unor catrene scrise in limba franceza, dar imprumatand si cuvinte din limbile ebraica, italiana, greaca, latina sau spaniola.

- Publicitate -

Michel de Nostradame. Susra foto: Wikipedia/Cesar
Michel de Nostradame. Susra foto: Wikipedia/Cesar

De-a lungul timpului au existat mai multi oameni de stiinta care au incercat sa descifreze stilul obscur al lui Nostradamus. Adeptii ”marelui profet” spun ca au interpretat si tradus litera cu litera ”Les Propheties”, dar exista si aceia care nu sunt de acord cu scrierile lui Nostradamus, si care spun ca nu ar fi reale.

Cine a fost Nostradamus?

Numele adevarat al lui Nostradamus este Michel de Nostradame si s-a nascut in Saint-Remy in Provence, in sudul Frantei la 14/21 decembrie 1503. A fost un adept al stiintei cabaliste si a urmat cursurile Universitatii Avignon si ale Universitatii din Montpellier. Studiile la cea din urma universitate, unde invata medicina, au fost intrerupte din cauza epidemiei de ciuma bubonica, din anul 1525 din Franta.

Nostradame a fost printre putinii oameni care au avut grija de bolnavii contagiosi, in plus acesta a preparat si o pulbere care i-a adus titlul de cel mai bun medic. Dupa pierderea primei sotii si a copiilor din cauza ciumei, Nostradamus s-a dedicat ingrijirii bolnavilor din Franta si Italia, calatorie care a durat 10 ani. Dupa acest timp a devenit interesat de stiintele oculte si a inceput sa publice cateva din previziunile sale.

Nostradamus. Sursa foto: sfatulparintilor.ro/pixabay.com
Nostradamus. Sursa foto: sfatulparintilor.ro/pixabay.com

La scurt timp, devine cunoscut la Curtea Regala a Frantei unde este invitat si prezice ca Regele Henric al II-lea va muri intr-un turnir, invins de adversar. Sotia sa, Regina Caterina de Medici il va numi pe Nostradamus consilier regal.

”Profetiile” lui Michel de Nostradame

Lucrarea ”Les Propheties” a fost scrisa intre anii 1555-1557, pe fondul Razboiului Civil din Franta. Profetiile care s-au dovedit a fi adevarate i-au adus faima in tot regatul. Scrierile sale sunt cel putin bizare, ele au fost formulate intr-un limbaj greu de inteles, un amestesc al limbilor franceza, italiana, ebraica, latina, spaniola si greaca.

Nostradamus facea previziunile sub forma unor catrene, astfel ”poezia” il punea la adapost de cei care nu era incantati de ceea ce auzeau. Asa ca, profetiile erau considerate adesea un mare spectacol al vizionarului, spre amuzamentul si nelinistea localnicilor.

Les Propheties. Sursa foto: shift.newco.co
Les Propheties. Sursa foto: shift.newco.co

In consecinta foarte multi oameni de stiinta si nu numai au inceract sa interpreteze ”Profetiile” lui Nostradamus care continua pana in anul 3797.

Am facut si noi o lista cu unele dintre cele mai cunoscute previziuni si altele care de abia urmeaza sa se intample.

Profetii

1.Asasinarea presedintelui american John F.Kennedy. Nostradamus a prezis moartea presedintelui. Se spune ca Kennedy ar fi visat ca va muri impuscat.

2.Ascensiunea dictatorului Adolf Hitler.In adancurile Europei de Vest/ Un copil se va naste din oameni sarmani/Cu vorba lui priceputa va seduce masele de oameni/ Iar faima sa se va intinde pana-n Est”. Acesta ar fi catrenul care anunta ascensiunea lui Hitler si dominatia nazista. Intr-adevar Hitler s-a nascut intr-o familie saraca si de mic a fost remarcat pentru calitatile sale oratorice. Evenimentele din cel de-al Doilea Razboi Mondial vin sa intareasca afirmatiile profetului, dar oare ele au fost traduse corect?

3. Al Treilea Razboi Mondial. Se spune ca intr-unul dintre catrenele lucrarii ”Les Propheties”apar informatii cu privire la producerea unui al Treilea Razboi Mondial. Nostradamus ar fi prezis ca razboiul va dura 27 de ani si va incepe dupa venirea antichristului din Orientul Mijlociu, care il va asasina pe ultimul Papa.

4. Incendiul din anul 1666 din Londra.  O alta profetie care s-ar fi implinit intocmai este incendiul care a mistuit Londra in anul 1666. ”Londrei i se va cere tribut de sange nevinovat, ars in focul din anul 66”.

5. Un alt catren al lui Nostradamus vorbeste despre noul presedinte al SUA, Donald Trump.”Disimularea nebuniei trompetei false/va determina Bizantul sa schimbe legile sale./Din Egipt, nu se va merge mai departe și un om vrea edictul retras./Schimbarea banilor și a standardelor.” Se pare ca ”trompeta falsa” face referire la Trump. Profetul amintind si ca politica acestui sef de stat va crea discordii si ca vor fi incalcate acorduri de pace.

6. Revolutia Franceza din 1789. Unul dintre evenimentele pe care le-a anuntat Nostradamus ar fi fost si revolutia din Franta.

7. Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. ”Focul vulcanic din centrul pamantului va cauza cutremure in noul oras./Doua mari pietre vor duce razboi pentru mult timp./ Apoi Arethusa va inrosi un nou rau.” Este probabil ca termenul de ”noul oras” sa fie de fapt New York, pietrele- cele doua religii crestinismul si islamismul, iar ”centrul pamantului” sa insemne de fapt turnurile gemene World Trade Center.

8. China va fi noua putere economica mondiala.

9. Calatoriile spatiale vor fi ceva obisnuit si vor deveni afaceri prospere.

10. In anul 2017 tehnologia solara va juca un rol important. Aceasta va fi cea mai buna alternativa, va determina o scadere a energie electrice si va putea acoperi portiuni mari ale Pamantului.

- Publicitate -
Surse:Historia

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...