PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare

819
PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare
PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare. Sursa foto: blog.pickyourtrail.com

PAL-V Liberty, prima masina zburatoare a fost inventata si va intra in productie! Acest model revolutionar va fi prezentat la Geneva International Motor Show, in perioada 8-18 martie 2018. PAL-V Liberty este primul vehicul care va putea circula legal atat pe sosea cat si in aer.

PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare

Munca de cercetare pentru vehiculul zburator a inceput in anul 2001, dupa cum se arata pe site-ul oficial al olandezilor de la PAL-V. Au fot create tehnologii, testate si puse la punct concepte elaborioase alaturi de institutele si universitatile de renume din lume. Datorita reusitei tehnologiei DVC, proiectantii au putut sa realizeze o masina zburatoare si nu o aeronava rutiera. PAL-V are o forma aerodinamica ceea ce ii confera viteza si, spun producatorii, este foarte sigura.

PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare
PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare. Sursa foto: pal-v.com

Pentru cei care isi doresc in garaj PAL-V Liberty Pioneer Edition, trebuie sa stie ca pretul este fabulos, 499.000 de euro. Masina va putea functiona pe o raza de 1.315 de kilometri sau 500 de kilometri in aer. Compania olandeza promite ca livrarile primelor masini de serie vor incepe in anul 2019. Cu siguranta deja va ganditi: permis de conducere sau brevet de pilot? Dupa cum se arata in comunicatele de presa a PAL-V este nevoie de ambele.

,,Acest model de productie reprezinta momentul adevarului. Toate certificarile necesare pentru comercializare vor fi furnizate pe baza acestui model de productie. Este un moment esential care separa pionierii de visatori”, a declarat olandezul Robert Dingemanse, CEO si co-fondator Pal-V.

PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare
PAL-V Liberty. A fost inventata prima masina zburatoare. Sursa foto: pal-v.com

Modelul PAL-V Lberty va ajunge la viteza maxima de 160 de kilometri pe sosele si cu 180 de kilometri in aer.

AEROCAR, primul prototip de masina cu aripi realizat in 1956

Stiati ca primul model al unei masini capabile sa zboare a fost AEROCAR? Prototipul a fost construit de americanul Moulton Taylor in anul 1956. Doar 6 astfel de masini au fost construite, Aerocar I, II si III, dara a intra in productie de serie. Modelul american transporta o persoana si atingea viteza, la sol, de 188 de kilometri pe ora.

Rezervarea PAL-V Liberty

Primele masini zburatoare PAL-V Liberty de pe piata vor fi editie limitata Pioneer. Primele modele PAL-V Liberty de pe piață doresc să fie ediția limitată Pioneer. Astfel ca, in lume vor fi vandute doar 90 de vehicule. Dupa Editia Pioneer, vor urma modelele PAL-V Liberty Sports. Pentru a achizitiona editia limitata taxa este de 25.000 de euro, iar pentru modelele sport, rezervarea oscileaza intre 2.500 si 10.000 de euro. Detalii legate de incredibila masina zburatoare puteti afla pe site-ul pal-v.com.

PAL-V. Video postat de YOUCAR pe Youtube.