fbpx
Acasa Istoria lumii Povesti celeb...

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume

Am cautat povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume si am gasit 5 asemenea istorisiri. Inca din cele mai vechi timpuri, acestor margaritare li s-au atribuit puteri sacre, daca in Japonia acestea aduceau noroc, in lumea musulmana simbolizau puritatea femeii, iar in China ele simbolizau bogatia.

Evul Mediu a adus si el o alta semnificatie a acestui obiect sidefat, si anume, apropierea fata de Dumnezeu. In zilele noastre ”perla” este metafora pentru lucrurile fine, valoroase sau, referindu-ne la persoane, teremenul se refera la acelea demne de admirat.

- Publicitate -

Cele mai fine perle au o istorie in spate si au atins chiar faima internationala. Purtate de regine, actrite sau gasite de cate un pescar, in jurul acestor ”boabe sidefate” s-au nascut adevarate povesti.

La Peregrina Pearl

Cu o istorie de 500 de ani, Peregrina Pearl este renumita in lume, asta datorita si actritei Elizabeth Taylor, cea care a detinut aceasta bijuterie. Descoperita in Golful Panama, la mijlocul secolului al XVI-lea, perla a fost purtata de capete incoronate, precum Regina Maria I a Angliei. La Peregrina Pearl avea forma de para si cantarea 11,2 grame.

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume
Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: La Peregrina. Sursa foto: jevi.ru

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Perla Puerto Princesa

Perla Puerto este cea mai mare perla naturala din lume si a fost descoperita de un pescar, in Filipine, ce a pastrat-o ferita de ochii curiosilor ani de zile. ”Amuleta” valoareaza peste 100.000 de dolari.

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume
Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Puerto Princesa. Sursa foto: 4vientos.net

Pearl of Puerto Princesa are o lungime de 67 de centimetri si cantareste 34 de kilograme si este expusa in orasul Puerto Princesa din Filipine.

Arco Valley Pearl

115 grame si 575 de carate, atata are Arco Valley Pearl, una dintre cele mai mari perle din lume. Aceasta magnifica bijuterie are si o istorie fascinanta. Imparatul mongol, Khubilai Khan i-a daruit celebra perla exploratorului italian Marco Polo.

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume
Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Arco-Valley. Sursa foto: internetstones.com

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Perla Lao Tzu

Inainte de Pearl of Puerto, perla Lao Tzu a fost cea mai mare din lume, cunoscuta sub numele de Perla lui Allah. Aceasta colosala perla, ce cantareste 6,4 kilograme si are un diametru de 24 de centimetri a fost descoperita in Marea Palawan.
Drumul acestei perle incepe in Filipine si se pare ca a fost detinuta de americanul, Wilburn Cobb, care primise in dar acest obiect pretios pentru ca salvase viata fiului sefului de trib.

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume
Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Perla lui Allah. Sursa foto: pearl-guide.com

Satlada

Satlada este un colier perlat de sapte coarde. Unul dintre cele mai renumite coliere Satlada a fost detinut de conducatorii Nizam din statul Hyderabad din India. Colierul care a fost realizat in Basra a inclus 465 de perle. In prezent, traditia se pastreaza de catre tinerele mirese care isi impodobesc gatul cu un astfel de sirag.

Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume
Povesti celebre ale celor mai faimoase perle naturale din lume: Satlada. Pinterest.com

- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...