De la experiente neobisnuite la evenimente intamplatoare si chiar miracole, toate acestea au stat la baza celor mai mai uimitoare povesti nespuse din timpul Primul Razboi Mondial. Cine s-ar fi asteptat ca dusmani sa devina prieteni? Sau soldatii sa fie salvati de focuri de arma prin obiectele care le transportau cu ei? Sau chiar, o pictograma religioasa intr-o sticla?
Povestile pe care le veti descoperi in aceste randuri nu au fost facute publice in acea perioada; in schimb, au fost tinute ca pictograme familiale, comemorari trecute si aduceri-aminte.
Cand credinta nu cunoaste bariere – Cartea care i-a salvat viata unui soldat
Devotatul Christian, Kurt Geiler, nu pleca niciodata, nicaieri fara Biblia sa, iar credinta i-a fost rasplatita in 1917, cand pretioasa carte i-a salvat viata.
In timpul nesfarsitului razboi in transee, din nord-estul Frantei, infanteristul german adormea de obicei cu Biblia sub perna. Fara nici un avertisment, o lovitura directa a distrus piroga in care se afla aproape complet, ranind si ucigand multi dintre camarazii sai.
Geiler nu a fost ranit si a reusit sa iasa din daramaturi. Abia mai tarziu, cand a regasit Biblia, a descoperit spre uimirea lui ca acea cartea sfanta l-a salvat. O bucata de schije de 4cm a strapuns Biblia aflata sub capul lui Geiler. Schija a perforat Biblia, insa nu in intregime, ceea ce a facut ca Geiler sa ramana nevatamat si in viata.
Biblia, care a fost tinuta dintotdeauna ca amintire pretioasa, a fost intr-adevar salvarea acestui soldat.
Salvat dupa doua zile de coma
Un soldat britanic care a fost lasat sa moara dupa ce a fost impuscat in ambele picioare in Somme a fost salvat de trupele aliate, care se adaposteau in acelasi sant.
John Stafford se afla la doar 18 m de germani cand a fost ranit in timpul bataliei din 1916, care a avut ca rezultat 420.000 de victime britanice, aproape 60.000 inca din prima zi.
Inainte de a fi salvat, John a fost inconstient timp de 2 zile. Din fericire, medicii au reusit sa-i salveze piciorul accidentat grav, desi a trebuit sa il scurteze cu 9 cm si fiind nevoit sa poarte o proteza pentru tot restul vietii.
Salvat de un crucifix si un act de omenie
James Burke a sustinut mereu faptul ca traieste se datoreaza la doua lucruri – primul este un crucifix de metal purtat in buzunarul uniformei, iar al doilea, un ofiter german, care l-a salvat de la moarte.
Avea 22 de ani, cand James, aflat in St Quentin, nordul Frantei, a fost impuscat in piept de un lunetist german, pe 21 martie 1918.
Glontul a ricosat din piept unde avea crucea 7 cm pe care intotdeauna o purtat in tunica, provocand o rana penetranta chiar deasupra inimii. Soldatul zacea acum ranit, riscand sa fie impuscat din nou.
Din fericire, un tanar ofiter german a intervenit si l-a transportant pe James la un spital, unde a fost ingrijit si i-a fost salvata viata.