Povesti secrete necunoscute din timpul Primului Razboi Mondial

Experiente, evenimente si miracole neobisnuite.

1675
Povesti secrete necunoscute din timpul Primului Razboi Mondial
Povesti secrete necunoscute din timpul Primului Razboi Mondial

De la experiente neobisnuite la evenimente intamplatoare si chiar miracole, toate acestea au stat la baza celor mai mai uimitoare povesti nespuse din timpul Primul Razboi Mondial. Cine s-ar fi asteptat ca dusmani sa devina prieteni? Sau soldatii sa fie salvati de focuri de arma prin obiectele care le transportau cu ei? Sau chiar, o pictograma religioasa intr-o sticla?
Povestile pe care le veti descoperi in aceste randuri nu au fost facute publice in acea perioada; in schimb, au fost tinute ca pictograme familiale, comemorari trecute si aduceri-aminte.

Cand credinta nu cunoaste bariere – Cartea care i-a salvat viata unui soldat

Kurt Geiler in stanga
Kurt Geiler in stanga

Devotatul Christian, Kurt Geiler, nu pleca niciodata, nicaieri fara Biblia sa, iar credinta i-a fost rasplatita in 1917, cand pretioasa carte i-a salvat viata.
In timpul nesfarsitului razboi in transee, din nord-estul Frantei, infanteristul german adormea de obicei cu Biblia sub perna. Fara nici un avertisment, o lovitura directa a distrus piroga in care se afla aproape complet, ranind si ucigand multi dintre camarazii sai.
Geiler nu a fost ranit si a reusit sa iasa din daramaturi. Abia mai tarziu, cand a regasit Biblia, a descoperit spre uimirea lui ca acea cartea sfanta l-a salvat. O bucata de schije de 4cm a strapuns Biblia aflata sub capul lui Geiler. Schija a perforat Biblia, insa nu in intregime, ceea ce a facut ca Geiler sa ramana nevatamat si in viata.
Biblia, care a fost tinuta dintotdeauna ca amintire pretioasa, a fost intr-adevar salvarea acestui soldat.

Salvat dupa doua zile de coma

John Stafford
John Stafford

Un soldat britanic care a fost lasat sa moara dupa ce a fost impuscat in ambele picioare in Somme a fost salvat de trupele aliate, care se adaposteau in acelasi sant.
John Stafford se afla la doar 18 m de germani cand a fost ranit in timpul bataliei din 1916, care a avut ca rezultat 420.000 de victime britanice, aproape 60.000 inca din prima zi.
Inainte de a fi salvat, John a fost inconstient timp de 2 zile. Din fericire, medicii au reusit sa-i salveze piciorul accidentat grav, desi a trebuit sa il scurteze cu 9 cm si fiind nevoit sa poarte o proteza pentru tot restul vietii.

 

Salvat de un crucifix si un act de omenie

Crucifix din metal
Crucifix din metal

James Burke a sustinut mereu  faptul ca traieste se datoreaza la doua lucruri – primul este un crucifix de metal purtat in buzunarul uniformei, iar al doilea, un ofiter german, care l-a salvat de la moarte.

Avea 22 de ani, cand James, aflat in St Quentin, nordul Frantei, a fost impuscat in piept de un lunetist german, pe 21 martie 1918.
Glontul a ricosat din piept unde avea crucea 7 cm pe care intotdeauna o purtat in tunica, provocand o rana penetranta chiar deasupra inimii. Soldatul zacea acum ranit, riscand sa fie impuscat din nou.
Din fericire, un tanar ofiter german a intervenit si l-a transportant pe James la un spital, unde a fost ingrijit si i-a fost salvata viata.