fbpx
Acasa Istoria lumii Prima transmi...

Prima transmisie CNN. Cum arata primul buletin de stiri al postului american de televiziune

In prezent ne-ar fi imposibil sa ne imaginam ca buletinul de stiri nu se intinde pe durata a 24 de ore. Daca ati fi zapat, in urma cu 38 de ani, accesul dumneavoastra la cele mai importante titluri ale zilei s-ar fi rezumat la ziarele de dimineata, la stirile de seara sau la intreruperile programului obisnuit cu ,,buletinul de stiri special”.

Dar totul s-a schimbat la ora 18:00, ora Estului, pe 1 iunie 1980, atunci cand mogulul mediatic Ted Turner a luat cuvantul, in direct. Acesta a declarat ca CNN este prima retea de stiri, de televiziune, de 24 de ore din lume.

Prima transmisie CNN: Un buletin de stiri din anii ’80

- Publicitate -

Ceea ce a urmat a fost un buletin de stiri prezentat de sotii David Walker și Lois Hart. O echipa de stiristi mutata din Sacramento pentru a se alatura CNN-ului.

Sursa: CNN/Youtube.

Povestea cea mai importanta a ceea ce avea sa fie prima transmisie CNN a fost – sosirea presedintelui Carter in Fort Wayne, Indiana. Fostul lider american il vizita pe liderul pentru drepturile civile, consultant al lui Bill Clinton, Vernon Jordan. Acesta se afla „in stare grava, dar stabila”, dupa o incercare de asasinat pe 29 mai.

De asemenea, pe ordinea de zi au fost si patru incidente ale unor avioane si „prima transmisie live prin satelit in reteaua Cable News Network” (din Ierusalim). De altfel, cresterea preturilor petrolului in Arabia Saudita, prima zi a sezonului uraganului din 1980 erau alte stiri transmise publicului american. Un alt titlu era legat de copilul care la interpretat pe Timmy din filmul Lassie, distrus de acuzatiile de cocaina.

Prima ora s-a incheiat cu o ”semnatura” destul de ciudata, prin amabilitatea lui Hart:

,,Stai cu noi. Vom avea tot felul de stiri, sport, vreme si caracteristici speciale … de acum inainte si pentru totdeauna.”

Prima transmisie CNN. Cum arata primul buletin de stiri al postului american de televiziune
Prima transmisie CNN. Cum arata primul buletin de stiri al postului american de televiziune: sediul C NN din Atlanta. Sursa foto: Wikipedia.org

Scurt istoric CNN

Prima televiziune electronica din Statele Unite ale Americii a inceput sa isi bucure telespectatorii din anul 1939. In Marea Britanie era deja prezenta din anul 1936.

Marea televiziune pleca la drum cu 25 de angajati, un sediu central in Atlanta si birouri in Chicago, Dallas, Los Angeles, New York, San Francisco si Washington DC.

In prima zi a anului 1982 se lansa CNN2, redenumita ulterior Headline News (HLN). Acesta acoperea buletinele de stiri de 30 de minute/24 de ore pe zi.

Cable News Network ramane una dintre cele mai vechi retele de stiri care transmite in toata lume prin cablu, satelit, dar si online. De asemenea, compania detine CNN International, CNN TURK, CNN Chile, CNN en Espanol, CNN Indonesia, CNNj, CNN.com CNN-IBN.

- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...