Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul britanic

1932
Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii. Sursa foto: suntmamica.ro

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din lume, iar in istoria Marii britanii are cea mai lunga domnie, 66 de ani impliniti astazi, 6 februarie 2018. Jubileele de Argint, de Aur, de Diamant si de Safir ale reginei s-au sarbatorit in anii 1977, 2002, 2012 si respectiv 2017.

Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii: Elisabeta si Philip in 1953. Sursa foto: Wikipedia.org

Regina Elisabeta a II-a: 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii

 1. Regina Elisabeta nu isi sarbatoreste ziua de nastere. Majestatea Sa s-a nascut la 21 aprilie 1926, insa suverana este sarbatorita in luna iunie, eveniment marcat de ceremonia ”Trooping the Colour”. Astfel sunt sarbatoriti monarhii britanici din anul 1748 si semnifica pregatirea steagurilor aratate soldatilor inainte de razboi pentru a le recunoaste.

  Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii
  Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii: anul 1929- 3 ani. Sursa foto: Wikipedia.org
 2. In anul 1945, Regina s-a alaturat Armatei Britanice ca sofer de ambulanta si totodata mecanic. Este singurul membru al familiei regale care mestereste motoarele.
 3. Pietrele pretioase ale Marii Britanii au fost ascunse in loc secret in timpul razboiului! Regele George al VI-lea a ales o solutie la care nimeni nu s-ar fi gandit: o cutie de biscuiti Bath Oliver, ingropata la 18 m sub Castelul Windsor.                                       Ce continea mai exact? Doua diamante taiate din Diamantul Cullinan (cel mai mare diamant descoperit vreodată)—Steaua Africii, de 530 de carate, astazi pe sceptrul reginei.
  De asemenea, mai era un alt diamant de 314 carate daruit Regelui Edward de Guvernatorul Africii de Sud, Stuart Sapphire – pe coroana Reginei Victoria. Si ultima piatra- Black Prince’s Ruby, de 170 carate si purtat de regii Marii Britanii de pe vremea Regelui Henry al V-lea. Regina Elisabeta nu a stiut de aceasta poveste pana de curand!
 4. Iubeste cainii si are alergie la pisici! Primul catel primit in dar, la 18 ani, a fost Susan, din rasa Corgi. Impresionata de rasa, regina a avut peste 30 de catei Corgi de-a lungul anilor.
 5. Geanta Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a. A devenit deja celebru acest accesoriu, care nu este doar atat. Se pare ca Regina transmite anumite mesaje celor care o insotesc la diversele evenimente.

Regina Elisabeta a II-a calatoreste, oriunde pe mapamond, fara pasaport

 1. Cine spune ca este nepoliticos sa te rujezi in public? Regina britanica in niciun caz. Majestatea Sa nu se teme sa faca mici retusuri in public, dupa un pranz sau banchet.
 2. Adora tinutele colorate! Regina Elisabeta este fanul declarat al tinutelor colorate: galben, roz tare, albastru, oranj. Acestea sunt culorile care ii dau o stare de bine si in care, atentie, vrea sa poate fi tinuta minte. Probabil ca si in cazul gentii, o fi vreo masura de preventie, in cazul unui atac, garzile de corp sa poata distinge prin multime care este suveranul Angliei.

  Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii
  Regina Elisabeta a II-a. 10 lucruri mai putin stiute despre monarhul Marii Britanii. Sursa foto: Wikipedia.org
 3. Vizitele diplomatice se sfarsesc intotdeauna cu un cadou frumos impachetat pentru gazda. De-a lungul anilor de domnie, Regina Elisabeta a primit un elefant, 2 broaste testoase, un jaguar si 2 castori. Nu le-a pastrat, ci le-a donat gradinii zoologice din Londra pentru a avea grija de ele cineva specializat.
 4. Regina Elisabeta a II-a are 4 copii, 3 baieti si 1 fata-care seamana izbitor cu mama sa. Chiar daca Printul Charles este in prim plan, fiind Print Mostenitor al tronului Marii Britanii, si ceilalti membrii regali au activitati sociale importante. De exemplu Printesa Anne, Printesa Regala este singurul membru care a participat la Jocurile Olimpice. De asemenea a castigat titlul la Campionatul European de Echitatie. Ceilalti doi fii sunt Printul Andrew, Duce de York si Printul Edward, Conte de Wessex.
 5. Fara pasaport! Regina Elisabeta a II-a poate calatori unde doreste si poate sta atata timp cat este necesar, oriunde in lume, fara a prezenta vreun act de identitate.