Desi matrimonialele online si cuplarea rapida sunt printre cele mai recente tendinte romantice, maiestria iubirii este veche, iar dorinta de frumusete este ceva cu totul primitiv aceasta putand fi realizata cu cateva secrete de frumusete.
Dorinta gasirii unui partener, sau incercarea seducerii unei persoane de sex opus, au constat candva in potiuni si farmece, sacrificii de animale si amulete.
Desi multe dintre ritualurile vechi ar putea parea salbatice si nepotrivite pentru femeile contemporane, exista totusi multe practici antice care pot initia foarte bine atractia si pot ajuta astazi femeile care doresc sa atraga un partener.

 

Laptele de Magarita

Crema din lapte de Magarita
Crema din lapte de Magarita

Laptele de magarita nu este tocmai o optiune foarte utilizata in epoca actuala, insa in trecut, acesta a fost un elixir prin care se pastra tineretea si frumusetea.

Cleopatra era cunoscuta pentru baile pe care le facea in lapte de magarita, nu numai de dragul frumusetii, ci pentru ca acesta parea sa aiba proprietati afrodisiace.

Medicii din antichitate, cum ar fi Hippocrate prescriau laptele de magarita pentru a trata cazurile de intoxicatie, sangerari nazale, si boli infectioase.Laptele era, de asemenea, hranapreferata pentru ingrijirea sugarilor pana in secolul XX.

Lapte de Magarita
Lapte de Magarita

Considerate mai aproape de laptele matern decat cel al oricarui alt animal, acesta a fost ulterior dat copiilor aflati in stare delicata de sanatate, deoarece parea sa ii ajute in sensul acesta. Cu gustul sau caracteristic dulce, laptele de magarita este frecvent utilizat in Franta, Italia, si parti ale Spaniei, dar secretele sale de sanatate si frumusete sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

 

Bai cu Sare din Marea Moarta

Sare din Marea Moarta
Sare din Marea Moarta

Istoria raporteaza, de asemenea, ca faimoasa Cleopatra adauga sare din Marea Moarta in baia ei. Femeile antice din aceasta regiune erau cunoscute ca folosind sare si minerale din Marea Moarta pentru starea generala de sanatate. Industria cosmeticelor minerale de azi datoreaza multe din secretele lor, practicilor cosmetice din antichitate.

Se credea ca sarea de la Marea Moarta a avut puteri de restaurare. Compozitia extraordinara a apei sarate cu adevarat unica, face minuni pentru persoanele care sufera de diferite tulburari de sanatate si piele.

 

Cosmetice: serpentinul, grasimile animale si ocrul rosu

Cosmeticele egiptene sunt aproape la fel de vechi ca si civilizatia in sine. Orice persoana, de la cei foarte saraci, la regalitate le foloseau in masuri si calitate diferita. Femei precum Cleopatra, purtau fard de ochi negru pentru a-si sublinia ochii.

In Egipt pictura ochilor era o practica generala si femeile, indiferent de statutul lor, o aplicau. Studiile au aratat ca femeile egiptene antice isi pictau pleoapele cu un amestec de serpentin (un mineral verde) si apa. Pentru a-si picta buzele, femeile combinau grasimi animale si ocru rosu pentru a crea un strat cosmetic. Folosirea cosmeticelor in Egiptul antic este o dovada a idealurilor lor de frumusete.

 

Parfumuri si tratarea acneelor cu Lamaia Verde

Lamaie Verde
Lamaie Verde

Femeile egiptene erau, de asemenea, adepte ale maiestriei parfumurilor. Ingrijirea era o componenta esentiala a dezirabilitatii pentru ambele sexe, dar avand in vedere climatul, mentinerea aceluiasi parfum placut trebuie sa fi fost o provocare pentru cei antici. Cu toate acestea, chiar si fara sapun, egiptenii antici sunt venerati pentru parfumurile lor. Uleiul tipic, lamaia verde, si parfumul au fost ingredientele de curatare preferate. Lamaia verde a fost de asemenea utilizata pentru a trata acneea si tenul gras.

 

Parfumuri din Rasina sau Lemn

Grecii antici au cochetat mult cu parfumurile si tamaia pentru a crea o aura de seductie. Arzand rasina sau lemn, au creat arome placute, care au fost considerate ispititoare pentru indragostiti. Baile romane contineau rafturi cu borcane pline de uleiuri si pulberi utilizate pentru parfumarea corpului in mirosuri placute. Unele locuri au fost de asemenea sinonime cu anumite arome. De exemplu, femeile antice din Creta erau cunoscute pentru parfumurile lor feerice compuse din crini, iar femeile din Orientul Mijlociu, au fost observate pentru parfumul lor de tamaie si smirna.

 

Parfum si crema de corp pe baza de Smirna

Smirna
Smirna

Smirna, apreciata ca un parfum, a fost, de asemenea, folosita de catre Regina din Saba pentru a-l atrage pe regele Solomon. Smira a dobandit de asemenea multe atribute datorita folosirii acesteia ca tonic de frumusete. Aceasta era folosita in mod regulat pentru a repara pielea crapata si prescrisa pentru tratarea eruptiilor, cum ar fi eczemele. A fost folosita pentru infrumusetare pentru mai mult de patru mii de ani. In mod similar, tamaia a fost, de asemenea, utilizata in crearea parfumurilor, iar femeile antice credeau ca ajuta la diminuarea ridurilor si incetinirea procesul de imbatranire.

 

Crema de corp din Perle Zdrobite

Perle zdrobite
Perle zdrobite

Folosirea cremei de corp compusa din perle zdrobite a fost un ritual de frumusete antic din China. Se spune ca crema din perle ilumina pielea. Chiar si astazi, producatorii chinezi adauga perle in compozitia unora dintre creme.

 
 

Cosmetice din Excremenete de Pasare

Privighetoare
Privighetoare

Daca va ganditi ca perlele sunt prea scumpe, ei bine excrementele de pasare sunt, in esenta, gratis.

Femeile japoneze au obisnuit mult timp sa isi creeze propriile creme si cosmetice din elemente naturale si excremente de privighetoare, pentru a restabili frumusetea. Se spune ca o anumita enzima din aceste excremente contine proprietati de vindecare.

 

Crema de corp pe baza de Turmeric

Turmeric - folosit inca din cele mai vechi timpuri in industria frumusetii
Turmeric – folosit inca din cele mai vechi timpuri in industria frumusetii

In India antica era folosit turmericul – o planta nativa deosebit de importanta pentru regimurile de infrumusetare ale femeilor. Turmericul s-ar fi format dintr-o pasta pe care femeile o aplicau pe intreg corpul lor, inainte de baie. Pielea beneficia de curatare profunda si revitalizare. Din punct de vedere istoric, turmericul a fost asociat cu longevitatea crescuta, astfel ca nu este surprinzator faptul ca face inca parte a regimurile de frumusete ale femeilor din Asia de azi, la care, adauga si lemn de santal pentru o mai mare putere de antioxidare.