fbpx
Acasa Istoria lumii Titanic. 10 l...

Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic

RMS Titanic a fost cel mai mare vas pentru pasageri din lume. Acesta a pornit marea calatorie din Southampton, Anglia, pe 10 aprilie 1912 si urma sa ajunga la New York. Dupa numai 4 zile de la plecare, pachebotul a intrat in coliziune cu un aisberg la ora 23.40, fiind scufundat in 2 ore si jumatate. Din 2.228 de pasageri, 1514 si-au pierdut viata, din cauza proastei organizari. Anul acesta se implinesc 106 ani de la cea mai mare tragedie maritima din istorie.

Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic
Cel mai mare pachebot din lume pentru pasageri. Sursa foto: bbc.co.uk

10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic

  1. In istorie, Titanic RMS ramane cea mai mare nava de pasageri, atunci camd a intrat pe apa. Avea o lungime de 269 de metri.
  2. Pentru ca nava sa functioneze, in camera motoarelor s-au ars 600 de tone de carbune pe zi.
  3. Stiati ca interiorul Titanicului a fost inspirat de designul hotelului Ritz din Londra? La bordul navei se gasea o sala de gimnastica, o piscina, o baie turceasca, o canisa pentru caini si un teren de squash.
    - Publicitate -

    Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic
    Ruta pe care o urma vasul Titanic. Sursa foto: Wikipedia.org
  4. Constructia vasului a costat 150 de milioane de dolari, insa filmul ”Titanic”i-a costat pe producatori 200 de milioane de dolari.
  5. Aisbergul a fost reperat la ora 14.44 pe 14 aprilie 1912, prin observarea lui Frederick Fleet, care a strigat: „Iceberg! Chiar inainte!”Din momentul in care aisbergul a fost reperat si momentul in care s-a produs coliziunea au trecut 37 de secunde. Vasul s-a scufundat in 2 ore si 40 de minute.
  6. Se spune ca John Jacob Astor a fost cel mai bogat pasager de la bordul pachebotului, avand un cont de 85 de milioane de dolari.

    Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic
    Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic. Sursa foto: descopera.ro

Filmul ”Titanic”, realizat dupa marea tragedie, a inregistrat un succes fenomenal

  1. Numerosi oameni, din intreaga lume, au avut bilete pentru ce se anunta marea calatorie, insa au renuntat in ultima clipa. Dintre acestia Milton S. Hershey, fondatorul firmei de ciocolata Guglielmo Marconi si Alfred Gwynne Vanderbilt.
  2. Filmul Titanic al lui James Cameron, realizat in anul 1997, a inregistrat un succes fantastic, incansand peste 2 miliarde de dolari si castigand 11 Oscaruri.
  3. Epava Titanicului a fost descoperit de specialistii in scufundari marine, in anul 1985, la 370 de mile de Newfoundland.

    Titanic. 10 lucruri nestiute despre marea tragedie din Atlantic
    10 aprilie 1912. Sursa foto: Wikipedia.org
  4. In anul 2012 s-a vrut reconstructia Titanicului, varianta moderna. Vasul urma sa fie echipat cu motor electric, radar, spargator de gheata, iar ca design se dorea o copie a vasului RMS Titanic. Insa, firma care urma sa il construiasca, Queensland Nickel a lui Clive Palmer, a dat faliment si proiectul a fost abandonat.

 

- Publicitate -
Surse:Wikipedia

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...