fbpx
Acasa Istoria lumii Top 10 obicei...

Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei

Ne-au lasat mari capodopere ale literaturii, raman unii dintre cei mai cititi scriitori, iar operele lor nu ar fi fost asternute pe hartie fara penelul inspiratiei. Si cum inspiratia si creativitatea nu vin ca si cum ai pocni din degete, iata ca si marii autori au avut nevoie de acel ”ceva” care sa le dea elanul scriiturii. Talent, cuvinte mestesugite, dar si obiceiuri care sa adauge ceva magic textului lor.

In urmatoarele randuri enumeram obiceiuri ce le-au fost muze marilor scriitori:

 1. James Joyce, autorul romanului ,,Ulise” avea obiceiul de a scrie in pat, imbracat intr-un halat alb. Pentru a vedea cat mai bine textul, pentru ca avea probleme cu vederea, scriitorul secolului XX folosea un creion mare, de culoare albastra.
  - Publicitate -

  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei
  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei: James Joyce. Sursa foto: irishcentral.com
 2. Stiati ca scriitorului francez Honore de Balzac ii placea cafeaua? Acesta obisnuia sa bea si cate 50 de cesti pe zi pentru a putea scrie.
 3. Autorul ,,Codului lui Da Vinci”, Dan Brown, cand nu mai avea inspiratie statea cu caoul in jos. Da, ati citit corect, chiar scriitoarul a recunoscut ca aceasta modalitate il ajuta. Asa o fi, nu putem contrazice!
 4. Agatha Christie si-a scris  romanele politiste cu mere. Ca sa aiba inspiratie, celebra scriitoare isi umplea cada si in timp ce facea baie si manca mere, muzele nu o ocoleau, ba din contra. Asa reusea sa creioneze intrigi, scenarii si crime.

  Hercule Poirot. Detectivul inventat de scriitoarea britanica Agatha Christie
  Hercule Poirot. Detectivul inventat de scriitoarea britanica Agatha Christie. Sursa foto: agathachristie.com

Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi

 1. Victor Hugo se inchidea in casa, insa nu orisicum. Atunci cand termenele limita se apropiau cerea unui angajat sa ii ia hainele din casa. Asigurandu-se ca nu are cu ce se imbraca, Hugo isi vedea linistit de scris. Asa a terminat celebrul roman ,,Notre-Dame de Paris”.
 2. Printre scriitorii faimosi si cu obiceiuri proprii se numara si Jack London. Autorul lui ,,Colt alb” avea de atins un numar de cuvinte, 1000 pe zi.  Si Arthur Conan Doyle obisnuia sa scrie 3000 de cuvinte intr-o singura zi.

  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei
  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei: Cei trei muschetari, Alexandre Dumas. Sursa foto: anticariatuldenoapte.ro
 3. Alexandre Dumas a putut crea proza doar pe hartie colorata in nuante de albastru, poeziilor le-a rezervat culoarea galbena, in timp ce articolele sale le scria pe o hartie de culoare roz. Oare si romanul ,,Cei trei muschetari” o fi fost scris pe hartie speciala? Scriitoarea britanica, Virginia Woolf a folosit si ea cerneluri in culori diferite. Verde, albastru si violet erau preferate, insa violetul era folosit doar la compunerea scrisorilor.

  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei
  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei: Virginia Woolf. Sursa foto: englishbookgeorgia.com
 4. Charles Dickens avea si el o calimara cu cerneala albastra, nu din motive stilistice, ci pentru ca se usca mai rapid. In schimb, Lewis Carroll prefera cerneala roz, iar Virginia Woolf avea avea o slăbiciune pentru cea mov, preferata sa, destinată scrisorilor și manuscriselor.
 5. Vladimir Nabokov, autorul romanului ,Lolita”, a iubit indexarea. Toate romanele sale au fost scrise pe hartii din carnetele de 3 x 5 inch. Odata terminate, manuscrisele erau pastrate in cutii si asa era mult mai usor sa rearanjeze secventele.

  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei
  Top 10 obiceiuri ale unor scriitori faimosi, sau cum apare muza inspiratiei: Vladimir Nabukov si carnetelele sale. Sursa foto: telegraph.co.uk
 6. Unii scriitori au ales sa scrie foarte aplecat catre dreapta, ca metoda de concentrare, Mark Twain sau Marcel Proust.
- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...