fbpx
Acasa Inventii si Inovatii Tratamente me...

Tratamente medicale bizare. Care erau cele mai folosite metode in perioada anilor 1900-1940

In istorie exista cateva povesti despre tratamente medicale bizare care aveau drept scop vindecarea pacientului. Unele dintre tratamente erau de-a dreptul socante si atunci si acum. De cele mai multe ori metodele erau dureroase si intr-un final nu aveau rezultatul scontat. Imaginati-va ca o caramida fierbinte de care este legat un fir electric incalzeste toracele pacientului, un fel de defibrilator modern sa spunem.

Pentru sifilis, medicii recomandau acid arsenic sau mercur, otrava cu care a fost omorat si poetul Mihai Eminescu, pentru tratarea ,,bolii” inventate. Vocea vehementa pe scena politica a Romaniei deranjase si asta ii adusese acuzatii grave, fiind internat in spitalul de psihiatrie.

- Publicitate -

Odata cu aparitia seringii, inventie creditata de doctorii Charles Gabriel Pravaz si Alexander Wood, se putea administra morfina pentru calmare, in timpul interventiilor chirurgicale.

Medicul francez Maxime Menard este exemplul devotamentului in profesie, dus pana la sacrificiu personal. In urma studiilor sale despre razele X ale lui Roentge si-a pierdut un deget, din cauza expunerii frecvente la radiatii facuse cancer.

Cand Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit radiatiile electromagnetice ionizante cu unda mica, pe scurt raze X sau raze Roentgen lumea a fost sceptica. In anul 1895, publicatia New York Times va scrie cu indoiala despre inventie, care o caracterizeaza in linii mari ca fiind ,,presupusa descoperire a modului de fotografiere a invizibilului”.

Incepand cu anii 1800, helioterapia-baile de soare erau din ce in ce mai recomandate pentru rahitism, reumatism, tuberculoza osoasa sau boli de piele.

Tratamente medicale bizare: Va lasam mai jos o galerie cu cele mai reprezentative fotografii ale terapiilor medicale din perioada 1900-1940:

- Publicitate -

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...