fbpx
Acasa Istoria lumii Triunghiul Be...

Triunghiul Bermudelor. Curiozitati despre locul misterios

Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului este o zona care poate fi identificata intre Insulele Bermude si Florida, in Oceanul Atlantic. Aceasta zona este recunoscuta pentru disparitia misterioasa a numeroase vase si avioane care au trecut prin acest loc. Ciudat este ca in triunghi aparatele de orientare nu mai functioneaza, iar motoarele cedeaza in mod inexplicabil. Primele consemnari ale evenimentelor ciudate din Atlantic au fost consemnate inca din anul 1493, cand Cristofor Columb nota ca busola este nefolositoare aici, in zona cu apa mica si fara uscat.

Triunghiul Bermudelor. Curiozitati despre locul misterios
Unul dintre cele mai misterioase zone ale Terrei. Sursa foto: Wikipedia.org

Bule de gaz metan in Triunghiul Bermudelor

- Publicitate -

Unii oameni de stiinta admit teroria existentei bulelor de gaz metan. Se pare ca aceste bule din adancul Oceanului Atlantic ar fi raspunzatoare pentru disparitia misterioasa a navelor sau a avioanelor. Din cauza cantitatii foarte mari de gaz metan motoarele avioanelor care survoleaza zona si cele ale navelor se opresc instant, ca la scurt timp acestea sa explodeze.

Disparitii inexplicabile

De-a lungul a 500 de ani, aproximativ 1000 de disparitii misterioase au fost inregistrate. Paza de coasta SUA recunoaste ca a primit 8000 de cereri de ajutor si ca s-au scufundat 50 de vase si 20 de avioane in ultimul secol. Insa, de partea cealalta exista pareri conform carora incidentele din aceasta zona nu sunt mai mari decat in alte zone ale lumii. Multe teorii au aparut de-a lungul anilor, puteri paranormale, tehnologii bizare, vortexuri, conditii meteo, pirati sau chiar legende. Insa, niciuna dintre acestea nu este 100% aproape de adevar.

Triunghiului Bermudelor -Triunghiul Mortii din Marea Neagra

Cateva povestiri vechi rusesti si articole sustin existenta unui Triunghi al Mortii in Marea Neagra, asemeni celui din Atlantic. Triunghiul, cu o suprafata de 8-10 kilometri s-ar deplasa dinspre Crimeea spre apele romanesti. O pozitie mai exacta ar fi in vecinatatea Insulei Serpilor, la numai 45 de kilometri de Sulina. In povestirile rusesti este descris un ”vartej alb” care inghite pasari, nave, mici insule.

Pe 5 decembrie 1945, cand bombardierele americane Grumnan dispareau in Triunghiul Bermudelor, 5 avioane rusesti dispareau in Marea Neagra, la 70 de kilometri de tarmul Crimeei. In anii ’90, un avion grecesc a disparut de pe radar, la doar 40 de kilometri de tarmul romanesc. Iar un an mai tarziu, 80 de oameni de pe o platfroma marina ruseasca dispareau fara niciun S.O.S.

Aceste fenomene bizare sunt puse pe seama anomaliilor magnetice din mare. Insa, potrivit generalului Emil Strainu adancul Marii Negre este un rezervor de hidrogen sulfurat. Astfel, formandu-se bule inflamabile si toxice care ard la suprafata apei, ca in cazul Bermudelor.

Triunghiul Bermudelor-Triunghiul Dragonului

Triunghiul Bermudelor, pozitionat in Oceanul Atlantic, intre Florida, Insulele Bermude si Antile ar avea un corespondent de partea cealalta a globului. Un al treilea Triunghi al Bermudelor se afla in partea estica a Pamantului, in Oceanul Pacific, pe aceeasi longitudine de 35 de grade. Locul cu pricina se numeste Triunghiul Dragonului si se afla intre Insula Guam, Taiwan si Insulele Japoniei de Nord.

Triunghiul Bermudelor. Curiozitati despre locul misterios
Triunghiul Dragonului. Sursa foto: rashmanly.com

Cum a devenit Triunghiul Bermudelor un loc misterios

Acest loc, pozitionat intre Bermude, Florida si Puerto Rico a devenit un loc misterios odata cu disparitia a 5 avioane americane tip Anvergers, in anul 1945. Cum este posibil ca 5 avioane dotate cu tot ce este necesar, combustibil, instrumente de navigare performante sa dispara? In plus, avionul de salvare trimis dupa ele a disparut si el. Comisia de Investigatii a Marinei a reusit doar sa scrie un dosar de 400 de pagini, insa disparitia a fost clasata ca ”subiect nerezolvat”.

De-a lungul anilor s-au facut cercetari ample, s-au scris zeci de articole, carti, s-au realizat show-uri TV legate de Triunghiul Bermudelor si intamplarile misterioase. In anul 1974 a aparut si o carte cu intamplarile din Triunghi, iar numele i-a fost dat intr-un articol al unei reviste de fictiune, ce avea titlul ”Mortalul Triunghi al Bermudelor”. Astfel, am putea spune ca mass-media a creat o legenda din Triunghiul Bermudelor.

- Publicitate -
Surse:Wikipedia

1 COMENTARIU

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti un comentariu!
Va rugam sa introduceti numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Ceremoniile naziste. Cum se folosea Hitler de propaganda?

Ceremoniile naziste au fost ridicate la rang de arta inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, partidul nazist nu avea doar rol de organizat...

Pelaghia Rosu. Eroina pasoptista a motilor. Cum a reusit sa puna pe fuga revolutionar...

De ce povestile extraordinare cu/si despre eroine, precum Pelaghia Rosu, nu sunt predate in scoala romaneasca? Oare aceste evenimente nu fac si ele pa...

K2-236B. India a descoperit o noua planeta. Un an dureaza aici 19,5 zile

K2-236B sau EPIC 211945201b este numele noii planete descoperite recent de catre oamenii de stiinta din India. Un eveniment important pentru aceasta t...

Procesul maimutei. Cum au creat valva teoriile lui Darwin, predate in scoala american...

Ati auzit de Procesul Scopes, in traducere libera ,,Procesul Maimutei''? Nici noi, pana sa citim ,,Discursuri care au schimbat lumea'' de Simon Sebag ...